22 Ekim 2011 Cumartesi

İdeali Yazılarda Bulmak


İdeal olmayan herşey hayatımızın içine eder. Misal ideal olmayan bir tuvalet kağıdını düşünelim. Yumuşaklıktan nasibini almamış mukavva gibi sert bir tuvalet kağıdı. Bu tüvalet kağıdını kullandığınız da o narin totoşunuz tahriş olur. Sizin totoşunuz için ideal değildir çünkü. "Ne yapalım yani ideal olanı bulana kadar totoşumuz tahriş mi olsun?" diye sorabilirsiniz. Olsun ne olacak ki sanki. Bütün icatlar ilk seferinde mi çıkıyor Allah aşkınıza.
Eşinizi yada erkek arkadaşınızı  ele alalım o zaman. Siz narinsiniz, karşınızdaki insandan iltifat bekliyorsunuz. Çünkü bir bayansınız. Ama karşınızda sizin tam tersiniz bir ayı oturmakta. Beyaz atleti ve çizgili pijamasıyla kumanda elinde koltuğa yayılmış oturuyor ve size emirler yağdırıyor. Bu ayının neresi ideal ya. Sizi yerden yere vuran (şiddet olarak değil kültür olarak. Daha şiidete gelmedik.), ilkokul mezunu olduğu halde sizi aşağılamaya çalışan ama aynaya hiç bakmayan bu adam mı uygun eş. Gerçi bunlardan hoşlananların sayısı da azımsanamayacak kadar çoklar. Bu tip kadınlar için ideal ama biz normal insanlardan bahsediyoruz.
Erkek arkadaşınızla sokakta yürüyorsunuz. Ama erkek arkadaşınız o kadar abaza birşey ki gördüğü her mini etekli kıza yiyilecek bir hamburgermiş gözüyle bakıyor. Böyle erkek arkadaş mı olur ya? Gerçek Kesit programındaki fantezi kurbanı adam gibi aynı.
Elektronik ürünlerde devamlı bir yenilenme vardır. Bugün aldığınız eşya yarın eski model olur. Son model bir telefon aldığınız da iki gün sonra yeni modeli çıkınca elinizdeki telefon size ideal gelmez. İdeal insanı aramak cenneti giden kestirme bir yolu aramak gibidir aynı. Öyle bir yol olmadığını bilirsin ama yinede ararsın. İşte ideal insan da aynı şekilde arasanda bulamazsın. Çünkü yarın ne olacağını bilmiyorsun. Bugün senin için ideal olan erkek evlenince senin zebanin olabilir. Yada senin için ideal kadınla evlendiğinde aslında senin için ideal olmadığını sadece para yiyen bir makina olduğunu fark edebilirsin. İnsanlar değişmez tezi yanlıştır. İnsanlar istedikleri şeyi elde edene kadar değişik görünürler, elde ettiklerinde ise eski benliklerine geri dönerler. Bir dergideki ideal insan başlığı altındaki yazıyı okuyup işte gerçekten ideal insan bu diyebilirsiniz. Ama dergiler sadece hangi özelliklerinin olması gerektiğini söyler sana o kişiyi bulacağın yeri söylemez. İdeal kişiyi aramaya başladan önce kendini ele almalısın. Sen ideal bir insan mısın? İdeal bir eş misin? İdeal bir arkadaş mısın? İdeal bir çocuk musun? Önce kendini ideal yapman lazım. Sen ideal olmaya çalışmalısın önce. Yoksa ideal insanı sadece yazılarda bulursun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

desene daha çok beklicem aga:D

Unknown dedi ki...

umarım yazılarınızı facebook sayfamda paylaştığım için bana kızmazsınız zaten kızsanız bile çoktan paylaştım. isminizi bilmediğim için altına blogunuzun adresini ekledim . paylaşımlarınız için teşekkürler.

affedilmeyen dedi ki...

Yok kızmadım aksine çok mutlu oldum. Ben teşekkür ederim size yorumunuz için.